2010. április 15., csütörtök

Tabouleh: egyszerű és nagyszerű!




Tabouleh kuszkuszból: a kuszkuszt a zacskón lévő leírás szerint elkészítjük. Apró kockákra vágunk uborkát, paradicsomot, zöldhagymát, néhány mentalevelet, összekeverjük a kuszkusszal, és hozzáadjuk még egy citrom reszelt héját és levét, és egy nagy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet is! A petrezselyem nem maradhat ki, hisz eredetileg a tabouleh az örmény petrezselyemsaláta, és szinte csak tetemes mennyiségű petrezselyemmel készült.
Lehűtve nagyon üdítő köret, vagy ehetjük magában is, mint egy tésztasalátát.





Tabouleh bulgurból: eredetileg a bulgur nevű gabonatöretből készült. Nagyon finom köret a rántott húsok mellé.

A képeken rántott hal és csirkemell körete a bulgurból készült tabouleh, újhagyma helyett apróra vágott lilahagymával készítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése