2010. április 15., csütörtök

Brokkoli "csőben sütve"



Brokkoli „csőben”

Hozzávalók
: brokkoli, sonka, sajt, tejszín, tojás, só, bors, szerecsendió
A brokkolit rózsáira szedem, a vastag száráról lehámozom a külső fás héjat, felkarikázom, és az egészet kevés sós vízben kb 5 – 6 perc alatt roppanós-puhára főzöm, majd leszűröm. (Persze az a legjobb, ha párolóbetétben puhítjuk meg.)
Kivajazok egy sütőtálat, elrendezem benne a brokkolit, közészórok apróra vágott sonkát. Két-három tojást kissé felverek, beleöntöm a tejszínt, kevés reszelt sajtot, sót, őrölt borsot, frissen reszelt szerecsendiót keverek hozzá, majd a brokkolira öntöm. A tetejét megszórom reszelt sajttal, és sütőben megsütöm.
Önmagában is nagyon finom, de köretként sült húshoz is megfelel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése