Húsvéti kuglófom, kolléganőimnek sütöttem.:
Sós rudak leveles tésztából:
Sajtos hasé:
Sajtos hasé közelebbről:
Mascarponés-ribizlis kosárkák leveles vajastésztából:
Fetasajtos spenóttal töltött vajastészta kosárkák:
muffinformában sütöttem:
Köményes cipócskák, egyszerű kelt tésztából, mindenféle lisztből keverve:
Olivabogyós focaccia:
Három perces bögrés, mákkal
A receptjét Szamócától kaptam, nagyon gyors és finom, (kakaó helyett mákot tettem bele)
Kell hozzá: egy legalább 3 decis bögre, 4 csapott evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor (aki szereti az édeset, 3 evőkanállal is tehet bele), 1 csomag (vagy egy evőkanál) vaníliás cukor, 1-2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor (a kakaópor töménységétől függően), 1 tojás, 4 evőkanál tej, 2 evőkanál étolaj vagy olvasztott vaj, 1 csapott kis mokkáskanál sütőpor.
Keverjünk mindent össze a bögrében. Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe legmagasabb fokozatra 3 percre. Sülés közben a sütemény felemelkedik a bögre szélén túl, nem kell megijedni! Tálalás előtt 1-2 percig hagyjuk hűlni, aztán csak egy kanál kell a sütiélvezethez!
A három perces mákos, eperdzsemmel:A pompás gyümölcskenyér - á la Lajos Mari:
Egy egyszerűbb gyümölcskenyér:
Karácsonyi ”gasztroajándékok”:
Sikert arattak még a kicsit csámpás gyertyák és mécsesek is, mézes tésztából, szintén Szamóca nyomán!
Köszönöm, Viki, az ötletet!
Köszönöm, Viki, az ötletet!
A finom diós, csokis golyók:
BÚÉK sütik:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése