2010. április 16., péntek

Néha sütök is....

Húsvéti kuglófom, kolléganőimnek sütöttem.:


Sós rudak leveles tésztából:

Sajtos hasé:

Sajtos hasé közelebbről:

Mascarponés-ribizlis kosárkák leveles vajastésztából:


Fetasajtos spenóttal töltött vajastészta kosárkák:
muffinformában sütöttem:

Köményes cipócskák, egyszerű kelt tésztából, mindenféle lisztből keverve:

Olivabogyós focaccia:

Három perces bögrés, mákkal
A receptjét Szamócától kaptam, nagyon gyors és finom, (kakaó helyett mákot tettem bele)
Kell hozzá: egy legalább 3 decis bögre, 4 csapott evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor (aki szereti az édeset, 3 evőkanállal is tehet bele), 1 csomag (vagy egy evőkanál) vaníliás cukor, 1-2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor (a kakaópor töménységétől függően), 1 tojás, 4 evőkanál tej, 2 evőkanál étolaj vagy olvasztott vaj, 1 csapott kis mokkáskanál sütőpor. 

Keverjünk mindent össze a bögrében. Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe legmagasabb fokozatra 3 percre. Sülés közben a sütemény felemelkedik a bögre szélén túl, nem kell megijedni! Tálalás előtt 1-2 percig hagyjuk hűlni, aztán csak egy kanál kell a sütiélvezethez!
A három perces mákos, eperdzsemmel:

A pompás gyümölcskenyér  - á la Lajos Mari:

Egy egyszerűbb gyümölcskenyér:

Csokilabdák



Karácsonyi ”gasztroajándékok”:
Instant muffinpor, Szamócától! Nagy siker volt!

Sikert arattak még a kicsit csámpás gyertyák és mécsesek is, mézes tésztából, szintén Szamóca nyomán!
Köszönöm, Viki, az ötletet! 

A finom diós, csokis golyók:


 És persze zserbó, bejgli, és a kissé vastag aljúra sikeredett puncsos (azért nagyon finom volt...)








BÚÉK sütik:









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése