2010. április 15., csütörtök

Sonkás-gombás tekercs, és zöldség tepsiben


Gyerekkorom egyik kedvence. Tulajdonképpen "madárkáknak" hívtuk....
Kiklopfolt karajszeletre sonkát fektetünk. Zsiradékon hagymát és gombát dinsztelünk, sóval-borssal ízesítjük, és néhány tojást ráütünk, megsütjük. Egy-egy kanálnyit teszünk a sonkára, felgöngyöljük, cérnával megkötözzük. A tekercseket lisztbe forgatjuk, kevés zsiradékon körbesütjük, felöntjük vízzel, megsózzuk, ha maradt töltelék, azt is beletesszük, majd puhára főzzük. Végül a cérnát lefejtjük, a húst felszeleteljük. Bármilyen körettel nagyon finom.

Elkészült!


Mindenféle zöldség, tepsiben


A fagyasztóban talált zöldhüvelyű babot is rászórtam, fólia alatt megsütöttem.


A hústekercs mellé is finom volt....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése