2010. április 19., hétfő

Egy finom ebéd


Paradicsomos, fűszeres káposztaleves:
Semmi extra: fejeskáposzta, mindenféle zöldség, hagyma, húsleveskockával és mediterrán fűszerekkel puhára főzve, majd paradicsomlével tetszőlegesen ízesítve.
Nagyon üdítő leves.
***
Diós panírban sült Camembert és kecskesajt,
ribizlis áfonyaöntettel és rizzsel tálalva.
Egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam egy nagy üveg lekvárt, valódi bukovinai áfonyából főzte. Ezt kevertem vörösáfonya lekvárral, közben fagyasztott ribizlit pár kanál vízzel felforraltam, az áfonyához adtam, cukrot nem tettem hozzá, mert nem szeretem, ha édes: így pont finom, pikáns volt, szerintem semmi nem hiányzott hozzá. (Balzsamecet, bor, méz, ilyenekkel lehetne még ízesíteni ....)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése