2010. augusztus 10., kedd

Túrós csusza

Nagyon egyszerű, nagyon finom étel.

Füstölt szalonnát és húsos bacont is felkockáztam. Először a füstölt szalonnát kiolvasztottam, majd hozzátettem a bacont, és együtt megpirítottam.
Ezután forró, sós vízben kifőztem a csuszatésztát, leszűrtem, és a szalonnával összekevertem.

Tejföllel elkevert túrót tettem rá, nagyon finom....


2 megjegyzés:

  1. Imádom. Már egy hete készülök főzni... de most már muszáj lesz.

    Egyszer Oldalas írta, hogy ő úgy készíti, hogy a forró szalonna zsírba teszi bele a túrót, hogy elolvadjon és így keveri össze a tésztával... úgy is finom lehet... akkor tuti minden szem tésztát bevon a finom túró. :-)

    VálaszTörlés
  2. Én is hirtelen megkívántam! :-D
    Majd kipróbálom Oldalas módra is! Én a tésztát szedem rá a szalonnára és a zsírjára, - a fele szalonnát kiszedem, azt majd a tetejére szórom, - és amint látod, így is jutott bőven mindenhová a túróból.
    Régen csak a túrót kevertem a tésztával, és mindenki magának tett tejfölt, de ahogy most csinálom, sokkal finomabb.

    VálaszTörlés