2010. augusztus 29., vasárnap

Töltött cukkíni

Egy nagyméretű cukkíniből három egyforma darabot vágtam, a belsejét kanállal kiszedtem, hogy egy kis alja maradjon, majd  vajjal vastagon kikent jénai tálba állítottam.
Kb 20 dkg darált pulykahúst elkevertem apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, sóval, borssal, köménnyel, majoránnával és őrölt koriandermaggal, egy evőkanálnyi paradicsompürével, és két evőkanálnyi főtt rizzsel, majd egy tojással jól eldolgoztam az egészet, és a cukkíniket megtöltöttem.
 
A maradék cukkínit apróra vágtam, és a töltöttek mellé szórtam, megsóztam, kicsi vizet öntöttem rá, 
és a töltelékekre fél lapkasajtot borítottam, majd a fedőt rátéve kb fél óráig sütöttem, majd a fedőt levéve rápirítottam a sajtot.

Végül a töltelékeket kiemeltem, a megfőtt cukkínidarabokat egy fél pohárnyi vízben elkevert teáskanálnyi 
étkezési keményítővel besűrítettem, majd vágott kaporral fűszereztem.


Főtt rizzsel tálaltam.






1 megjegyzés: