Ehhez a mutatós ételhez a következő anyagokat használtam:
kb 30 dkg darált sertéshús, fél fej nagyon apróra vágott hagyma, két gerezd fokhagyma áttörve, egy csokor vágott petrezselyemzöld, néhány szelet piros kaliforniai paprika apróra vágva, 1 egész tojás, 2 evőkanál házi kiflimorzsa, só, bors, őrölt kömény, majoránna, római kömény, őrölt koriandermag.
Előző este nagyon jól összedolgoztam, másnap rádolgoztam a nyársra.
Ebből a mennyiségből 10 db lett.
Nagy serpenyőben kevés olajat forrósítottam, - éppen csak annyit, hogy kb 2 mm-t érjen bele a hús, -
és időnként fordítva rajta, pirosra sütöttem.
Grillen, vagy sütőben is készíthetjük.
Tálaláshoz koktélparadicsommal "koronáztam".
Bármilyen köret jó hozzá, legjobban valamilyen saláta, vagy taboulleh.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése