2010. augusztus 21., szombat

Csirkemell torta 2.


Egy nagyszerű baráti találkozóra készítettem, ezúttal nem kerek,  hanem hosszúkás formákban sütve. 
Szállításra készen:
A módszer ugyanaz: baconnel bélelt formába rétegezzük a csirkemell szeleteket sok-sok reszelt sajttal és füstölt tarjával.

A formákat sütőpapírral béleltem, - így a szalonna nem pöndörödik fel-, az aljába a legszebb szalonna-szeleteket hosszában tettem le, majd a nem túl húsosakat keresztben.
A sütőpapírt kétfelől ráhajtottam, sütőlemezre tettem mindkét püspökkenyér-formát, és kb 1 - 1,5 órát sütöttem, közben két alkalommal leöntöttem a kisült zsírt egy kislábosba.
A formából kiborítva, papír nélkül pirosra sütöttem az alját (15 - 20 perc).
 Sajnos, nagyon nehéz tökéletes baconhoz jutni: én most 3 különböző csomaggal vettem, és csak az egyikben volt néhány szelet húsosabb! 
Az egyik csomagban ráadásul két centi széles szeletek voltak  ... :-(
A képen: a formából kiborítva a sütűlemezre, hogy szépen megpiruljon.

Hidegen gyönyörűen szeletelhető.

Nagyon laktató és finom! 


2 megjegyzés: