Egy nagyszerű baráti találkozóra készítettem, ezúttal nem kerek, hanem hosszúkás formákban sütve.
A módszer ugyanaz: baconnel bélelt formába rétegezzük a csirkemell szeleteket sok-sok reszelt sajttal és füstölt tarjával.
A formákat sütőpapírral béleltem, - így a szalonna nem pöndörödik fel-, az aljába a legszebb szalonna-szeleteket hosszában tettem le, majd a nem túl húsosakat keresztben.
A sütőpapírt kétfelől ráhajtottam, sütőlemezre tettem mindkét püspökkenyér-formát, és kb 1 - 1,5 órát sütöttem, közben két alkalommal leöntöttem a kisült zsírt egy kislábosba.
A formából kiborítva, papír nélkül pirosra sütöttem az alját (15 - 20 perc).
Sajnos, nagyon nehéz tökéletes baconhoz jutni: én most 3 különböző csomaggal vettem, és csak az egyikben volt néhány szelet húsosabb!
Az egyik csomagban ráadásul két centi széles szeletek voltak ... :-(
Hidegen gyönyörűen szeletelhető.
Nagyon laktató és finom!
Nyami! Tényleg nagyon finom volt! :))
VálaszTörlésÖrülök neki, hogy ízlett!
VálaszTörlés