Hozzávalók: kb 30 dkg vegyes erdei gomba, egy fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, néhány kanál olaj, 25 dkg rizs, fél dl fehérbor, kb egy liter csirkehúsleves, egy dl tejszín vagy 5 dkg vaj, l0 dkg reszelt parmezán sajt, só, bors, petrezselyemzöld.
A vargányát és a rókagombát átválogattam, szűrőben jól átmostam.
Kevés olajon megfonnyasztottam egy fej apróra vágott hagymát, és egy nagy gerezd fokhagymát is belenyomtam. Rátettem a tisztított, darabolt gombát, sóztam, borsoztam, fedő alatt kissé megdinszteltem.
Majd a rizst is hozzáadtam, együtt kevergetve pirítottam, majd a bort beleöntöttem, majd egy-két perc után felöntöttem a levessel. (Kockából készítettem…)
Fehérborsot és vágott petrezselymet adtam még hozzá.
Nem akartam túlfűszerezni, hogy a rókagomba és a vargánya ízét ne nagyon zavarja semmi.
Nem fokozatosan adagolva adtam az alaplevet hozzá, ahogy illene, hanem egyszerre öntöttem bele, és sűrűn megkeverve, lassú forralással puhítottam meg a rizst….
Nem volt itthon tejszín, ezért egy púpos evőkanálnyi vajat kevertem a végén hozzá, és kb 15 dkg reszelt sajtot is, fele-fele parmezán és trapista volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése