2010. augusztus 11., szerda

Borsóleves


Néhány csirkeszárnyat sós vízben megfőztem, majd fagyasztott borsót és kevés felkarikázott sárgarépát adtam hozzá. Amikor megpuhult, nagyon kevés lisztből pirospaprikás rántással berántottam, vágott petrezselyemzölddel megszórtam.






4 megjegyzés:

  1. És látszik rajta, hogy finom. Imádom. Én is majdnem így készítem (borsóleves gazdagon nálam a neve)... a csont nélküli húst és a felkarikázott zöldséget kevés olajon megpirítom, felengedem, a többit szinte ugyanúgy csinálom, mint te. :-)

    VálaszTörlés
  2. Alapesetben én is így főzöm, először kicsit megfuttatom, és felengedem. Amikor friss a borsó, és elég zsenge, akkor a saját levében megpárolom, és egy pici liszttel leszórom, (staubolom), és úgy engedem fel... Az az igazi, nagyon zsenge apró répákkal, jaj, de finom!

    VálaszTörlés