A napokban szóba került a gyerekkorunkból ismert gombóc leves, és mivel ma krumplit főztem barackos gombóchoz, adott volt a lehetőség, ugyanis én nem héjában szoktam főzni a krumplit, hanem hámozva, enyhén sós vízben.
Nagyon apróra vágtam három gerezd fokhagymát, egy kanál olajon megfuttattam, egy kanál lisztet szórtam rá, megpirítottam, kis őrölt pirospaprikát is tettem rá, és a krumpli félretett főzővizével felöntöttem.
Amikor felforrt, az elkészült gombóctésztából mogyorónyi gombóckákat főztem a levesbe, vágott petrezselyemmel megszórtam.
Ez a leves nagyon finom úgy is, ha egy kis paradicsomlevet öntünk hozzá - nagyon pikáns lesz tőle.
Ez a leves nagyon finom úgy is, ha egy kis paradicsomlevet öntünk hozzá - nagyon pikáns lesz tőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése