2010. augusztus 6., péntek

Ludaskása "utánzat"

Nagyon szeretjük ezt a "fehér rizseshúst", ahogy unokám nevezte kiskorában.
Mivel nincs mindig "lúd" kéznél, ezért csirkecombból, szárnyból készítem, hamar el is készül.
Így csinálom:
 apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztok (ha van, akkor liba vagy kacsazsírt használok!)
A hagymára rádobom a csirkedarabokat, megszórom bőven majoránnával, őrölt borssal, és átpirítom a forró hagymás zsiradékon, majd hozzáteszek kevés aprított sárga és fehérrépát, egyéb zöldségeket, és egy leveles zellerszárat,  felöntöm  bőven vízzel, mintha levest főznék. Megsózom, (most egy leveskockát is tettem bele), és addig főzöm, amíg a hús megpuhul, majd a megmosott rizst beleteszem, jól felforralom, majd lefedve nagyon kis lángon puhára főzöm. Megszórom egy csokor apróra vágott petrezselyemmel is.
Nagyon finom, ha komplett csirkeaprólékból készül, a húsosabb darabok mellett nyaka, lába, máj, zuza, szív is van benne. 
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése