2010. augusztus 8., vasárnap

Barackos gombóc

Az egyik nyári kedvenc a mákkal szórt barackos gombóc.
Az alap tészta: kb 1 kg főtt krumpli, áttörve, ehhez 20-30 dkg lisztet, két evőkanálnyi olajat, vagy zsírt keverünk, és egy tojással, pici sóval rugalmas tésztát gyúrunk, fél cm vastagra kinyújtva négyzeteket vágunk, amelyekkel az előkészített barackokat beborítjuk.


A megmosott barackokat félig bevágjuk, a magot kivesszük, helyére egy mokkacukrot teszünk, és késhegynyi őrölt fahéjat is szórunk rá.
A gombócokat lobogó forró, sós vízbe tesszük, addig főzzük, amíg a felszínre nem jönnek - és még egy percet... 



Olvasztott vajra szedjük, darált mákkal megszórjuk, és fahéjas porcukorral tálaljuk.


2 megjegyzés: