Közkívánatra töltött karalábét készítettem, a szokásos módon.
A darált húst az apróra vágott hagymával, sóval, borssal, kissé előfőzött rizzsel jól összekevertem.
Pirospaprikát is szoktam beletenni, most teljesen véletlenül kifelejtettem....
A kivájt karalábékat a húsmasszával megtöltöttem. A "törmeléket" apróbbra vágtam, egy lábasba szórtam, erre ültettem a töltelékeket, és a kimaradt masszából készült gombócokat is.
Felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje. (Ha van, lehetőleg húslevessel öntsük fel, nagyon finom!)
Sóztam, borsoztam, és addig főztem, amíg a hús és a karalábé is teljesen megpuhult, ekkor a töltelékeket óvatosan kiemeltem.
Kevés tejjel és liszttel habarást készítettem, a mártást besűrítettem, majd egy kis pohár tejfölt is belekevertem.
Nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése