Nagyon kedves ismerősömtől, Anitától kaptam egy szépséges tányért, amit nála mindig megcsodáltam. Azóta töröm a fejem, mivel avassam fel, eddig még nem volt hozzáillő étel.
Úgy érzem, ez a tempura szépen mutat rajta.
A csirkemellet 1 cm vékony csíkokra vágtam, megszórtam fokhagymaborssal.(Ezt ilyen néven lehet kapni.)
Néhány kanál lisztbe késhegynyi szódabikarbónát tettem, jéghideg vízzel elkevertem, megsóztam,
majd a csirkemell csíkokat beliszteztem, belemártottam a tésztamasszába, és forró olajban pirosra sütöttem.
Főtt rizzsel és szójaszósszal tálaltam.
Japánban húsleves-szójaszósz keverékét tálalják a tempura mellé, abba mártogatják
a megsült hús, hal, vagy zöldség csíkokat.
MEGJEGYZÉS: ahány helyen olvasom a tempurát, annyiféleképpen írják le a tészta készítését: van, ahol a tojás nélkülire esküsznek, van, ahol tojással írják, de mindegyiknél a lényeg, hogy a liszt és víz jéghideg legyen, és nem kell nagyon kevergetni, csak gyors mozdulatokkal összekutyulni.
MEGJEGYZÉS: ahány helyen olvasom a tempurát, annyiféleképpen írják le a tészta készítését: van, ahol a tojás nélkülire esküsznek, van, ahol tojással írják, de mindegyiknél a lényeg, hogy a liszt és víz jéghideg legyen, és nem kell nagyon kevergetni, csak gyors mozdulatokkal összekutyulni.
A lisztet keverhetjük fele-fele arányban keményítővel is.
Általában egy csésze vízhez egy csésze lisztet kell keverni.
No, ezt kipróbálom.
VálaszTörlésA tányért pedig használd egészséggel!
Mindig jó érzéssel tölt el, ha ránézek! Nagyon köszönöm!
VálaszTörlés