2010. július 25., vasárnap

Csirkemell tempura

Nagyon kedves ismerősömtől, Anitától kaptam egy szépséges tányért, amit nála mindig megcsodáltam. Azóta töröm a fejem, mivel avassam fel, eddig még nem volt hozzáillő étel. 
Úgy érzem, ez a tempura szépen mutat rajta.

A csirkemellet 1 cm vékony csíkokra vágtam, megszórtam fokhagymaborssal.(Ezt ilyen néven lehet kapni.) 
Néhány kanál lisztbe késhegynyi szódabikarbónát tettem, jéghideg vízzel elkevertem, megsóztam, 
majd a csirkemell csíkokat beliszteztem, belemártottam a tésztamasszába, és forró olajban pirosra sütöttem.
Főtt rizzsel és szójaszósszal tálaltam.


Japánban húsleves-szójaszósz keverékét tálalják a tempura mellé, abba mártogatják 
a megsült hús, hal, vagy zöldség csíkokat.


MEGJEGYZÉS:  ahány helyen olvasom a tempurát, annyiféleképpen írják le a tészta készítését: van, ahol a tojás nélkülire esküsznek, van, ahol tojással írják, de mindegyiknél a lényeg, hogy a liszt és víz jéghideg legyen, és nem kell nagyon kevergetni, csak gyors mozdulatokkal összekutyulni.
A lisztet keverhetjük fele-fele arányban keményítővel is. 
Általában egy csésze vízhez egy csésze lisztet kell keverni.

2 megjegyzés:

  1. No, ezt kipróbálom.

    A tányért pedig használd egészséggel!

    VálaszTörlés
  2. Mindig jó érzéssel tölt el, ha ránézek! Nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés