2010. július 15., csütörtök

Töltött cukkíni és padlizsán

Ma reggel a szupermarketben sárga cukkínit is lehetett kapni - itt még sosem volt ilyen...
(Naná, hogy muszáj volt vennem....)
A cukkíniket elfeleztem, kivájtam a belét, kicsit megsóztam. A padlizsánt is elfeleztem, a húsát bevagdostam.
A cukkíniket,  padlizsánt sütőpapírral bélelt tepsiben kissé megsütöttem.
Amíg sültek, addig egy fej hagymát, három gerezd fokhagymát összevágtam, olívaolajon megdinszteltem, olasz paradicsompürével felöntöttem, sóztam, borsoztam, oregánóval fűszereztem, majd a cukkínik apróra vágott belsejét is beletettem, jól összeforraltam.
Amikor a zöldség is puha lett, akkor belekevertem egy fél csésze kuszkuszt - lefedtem, majd amikor a kuszkusz megdagadt, akkor kb 15 dkg, apró kockákra vágott füstölt sajtot kevertem hozzá. 
A közben megsült-megpuhult  padlizsán belsejét kikanalaztam, összevágtam, és a kuszkuszos masszába kevertem, majd a zöldségeket megtöltöttem, és megszórtam reszelt parmezánnal, majd a sütőbe vissztéve 15 percig sütöttem. 

Igazából sülhetett volna tovább, hogy a parmezán jobban megpiruljon, de ebben a hőségben már alig vártam, hogy kikapcsolhassam a sütőt....




1 megjegyzés: