A recept nagyon kedves ismerősömtől, Erikától származik. Sajnos, nem sikerült a mázat tökéletesen megcsinálnom, mondhatnám viccesen: ebbe beletörött a bicskám.....
A késes aprítóm tengelye eltört, nem bírt az aszalt paradicsommal, ezért húsdarálón daráltam le, így nem lett olyan jó az állaga.
A recept szerint először a paprikakrémet készítjük el: egy nagy piros kaliforniai paprikát sütőben megsütünk, majd héját, magját eltávolítjuk. Adunk hozzá sót, borsot, pici olívaolajat, egy gerezd fokhagymát, egy kanál tejfölt, egy-két friss bazsalikom levelet, és botmixerrel pürésítjük.
A hús "panírjához" két marék aszalt paradicsomot, erős paprikát, egy gerezd fokhagymát, egy-két marék parmezánt, olívaolajat aprítógépben pürésítünk.
(Olajban pácolt aszalt paradicsomhoz nem kell külön olajat tenni).
A csirkemelleket bőven bevonjuk ezzel a masszával, és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Felszeletelve salátával, vagy tetszőleges körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése