2010. július 31., szombat

Ördög csirke

A recept nagyon kedves ismerősömtől, Erikától származik. Sajnos, nem sikerült a mázat tökéletesen megcsinálnom, mondhatnám viccesen: ebbe beletörött a bicskám.....
A késes aprítóm tengelye eltört, nem bírt az aszalt paradicsommal, ezért húsdarálón daráltam le, így nem lett olyan jó az állaga.

A recept szerint először a paprikakrémet készítjük el: egy nagy piros kaliforniai paprikát sütőben megsütünk, majd héját, magját eltávolítjuk. Adunk hozzá sót, borsot, pici olívaolajat, egy gerezd fokhagymát, egy kanál  tejfölt, egy-két friss bazsalikom levelet,  és botmixerrel pürésítjük.

A hús "panírjához" két marék aszalt paradicsomot, erős paprikát, egy gerezd fokhagymát, egy-két marék parmezánt, olívaolajat aprítógépben pürésítünk.
(Olajban pácolt aszalt paradicsomhoz nem kell külön olajat tenni).
A csirkemelleket bőven bevonjuk ezzel a masszával, és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.


Felszeletelve salátával, vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése