2010. július 31., szombat

Krémes mézes

Nem vagyok egy sütőtündér, egyszer ugyan csináltam már sk. mézeslapot, nekem ez nem igazán megy, ezért most készen vettem alapanyagot, de a krémet magam főztem hozzá....
.
 3 deciliter tejben megfőztem 3 evőkanálnyi búzadarát, a végén még belekevertem egy púpozott evőkanálnyi vaníliás pudingport - amit egy kevés tejjel csomómentesre kevertem, - és még egy zacskó vaníliáscukrot is.
20 dkg puha vajat habosra kevertem 20 dkg porcukorral, egy evőkanálnyi rummal, majd összedolgoztam a kihűlt grízes masszával.
A tésztalapokat megspricceltem rumos tejjel, majd a krémet egyenletesen elosztva összeraktam a süteményt.
Folpackba csavarva egy napra a hűtőben "érleltem", hogy kellőképpen megpuhuljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése