2010. július 15., csütörtök

Gazpacho



Egy nagyon emlékezetes találkozón Oliva csodás gazpacho-ját kóstolhattam - sőt, haza is mentettem belőle- ,
most elkészítettem. Ebben a melegben igazán ideális étel.


3 hámozott, magozott paradicsomot, egy kicsumázott zöldpaprikát mixerbe teszek, hozzáadok egy zellerszárat, egy kis fej hagymát, egy gerezd fokhagymát, egy teáskanál sót, csipet őrölt borsot, és az egészet jól összeturmixolom. (Én egy fél hámozott uborkát is hozzámixeltem.)
Hozzáadok egy evőkanál Worcester szószt, kb 3 dl húsleves-alaplét, egy evőkanál citromlevet, 2 evőkanál olívaolajat, és egy fél uborkát, kockákra aprítva.
Az egészet jól behűtöm –  legjobb előző nap elkészíteni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése