2010. május 22., szombat

Gulyás, ahogy én készítem


Nagyon szeretem a gulyáslevest. Nem főzök bele semmilyen zöldséget, csak krumplit.
A marhahúst (de lehet sertés, vagy pulyka is) vékony csíkokra vágom. Jó sok hagymát felkarikázok, kevés zsiradékon megdinsztelem, majd a húst beleteszem, fehéredésig sütöm. 
Őrölt pirospaprikát szórok rá, és jó sok őrölt köményt, borsot, sót, majd felengedem vízzel, teszek még bele zöldpaprikát, paradicsomot, és addig főzöm, amíg a hús megpuhul.
 Végül kis kockákra vágott krumplit főzök bele, és kész. 

Én úgy szeretem, ha a kömény íze dominál benne.
Tésztát (csipetkét) is főzhetünk bele. Én nem szoktam.... 


2 megjegyzés:

  1. a paprika meg a paradicsom , az nem zöldség tifelétek ????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ernő, igazad van, az is zöldség, jobb lett volna, ha "gyökérzöldséget" írok, vagy ilyesmi... :)

      Törlés