Sokan szeretik, de nem mindenki vállalkozik rá, mert nem mindig sikerül, és inkább nem is kisérleteznek vele, pedig nagyon egyszerű
Egy tányérba beleütök egy tojást, megsózom, és villával jól felverem.
5 csapott evőkanálnyi grízt szórok bele, és egy késhegynyi szódabikarbónát, vagy sütőport. Jól összekeverem, és fél órát hagyom állni.
Kiskanál élével lassan fővő levesbe szaggatom, és 20-30 percig fedő alatt főzöm.
Jól megdagadnak, megnőnek főzés közben.
Amikor megkeverem, és már nem "kopog", hanem nagyon puhán ér a kanálhoz, akkor egyet kettévágok, és a közepén is puha, duzzadt grízszemek vannak, akkor elzárom alatta a gázt.
Főzhetjük zöldséglevesbe, és húslevesbe is
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése