2010. május 22., szombat

Gombás pulykaragu nokedlivel


Felkarikázott vöröshagymát olajon dinszteltem, tettem bele aprított fokhagymát, majd rátettem a csíkokra vágott pulyka felsőcomb filét. Kevergetve megpirítottam, megszórtam borssal, majorannával, kevés pirospaprikával, és egy kis paradicsompürét is kevertem hozzá. Kevés vízzel felöntöttem, épp csak, hogy ellepje, majd puhára főztem. 

Közben két nagyobb gombát vékonyan legyalultam, a többit nagyobb darabokra vágtam, és a húshoz adtam, szórtam még rá aprított petrezselyemzöldet is, és az egészet összefőztem. A vékonyra gyalult gomba jó sűrű szaftot képez. A legvégén kevés tejfölt kevertem bele.



Nokedlivel nagyon finom, de akár rizzsel, krumplipürével is tálalható.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése