Már épp ideje volt, hogy megfőzzem az év első töltött karalábéját:
nagyon szeretem, és többször eszemben is volt.
A darált húsból hagymával, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, tojással, főtt rizzsel elkészítem a szokásos "tölteléket".
A karalábékat a "célszerszámmal" kivájom, a leeső darabokat lábasba teszem, a megtöltött karalábékat beleállítom, a kimaradt töltelékből gombócokat formázok, azt is mellérakom.
Felöntöm vízzel (esetleg húsleves alaplével, ha van), sózom, borsozom, és fedő alatt puhára főzöm.
Amikor megfőtt, a töltelékeket óvatosan kiemelem, az alapot tejjel-liszttel behabarom, végül tejfölt keverek bele, és a töltelékeket visszateszem.
Sok vágott petrezselymet is teszek bele.
Azért használtam főtt rizst, mert tapasztalatból tudom, hogy a darált hús is, és főleg a karalábé,
vagy egyéb töltendő zöldségek hamarabb megpuhulnak, mint a rizs.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése