2010. június 24., csütörtök

Csirkemell torta

Csirkemell torta, ahogy én készítem
Kibélelem sugárirányban baconszeletekkel a sütőtálat, (vagy a tortaformát), vékonyra szeletelt csirkemellet teszek alulra, vastagon megszórom reszelt sajttal, arra egy sor szeletelt füstölt tarját terítek, megint sajt, csirkemell, sajt, és így rétegezem tovább, majd a baconszeleteket visszahajtom, alufóliával letakarom (vagy a sütőtál tetejét ráteszem), és sütőben nagy lángon megsütöm. 

 A kisülő levet/zsiradékot néha óvatosan leöntöm (a körethez nagyon finom!).

Amikor megsült a teteje, akkor vigyázva tepsire borítom, vagy a sütőtál tetejébe átfordítom, és az eddigi alsó részt is megpirítom. 









4 megjegyzés:

  1. Kedves Éva!

    Nagyon tetszik ez a recept! Meg tudod mondani, hogy körülbelül mennyi ideig kell sütni?

    Adrienn

    VálaszTörlés
  2. Szia Adrienn! Ezt kb 45-50 percig sütöm, nem a legnagyobb lángon - nekem közönséges gázsütőm van, - aztán amikor átfordítottam, akkor még addig, amíg szépen megpirul ez a fele is, ez még olyan 15-20 perc, - szintén nem a legerősebb fokozaton.
    Újabban a hosszúkás formát sütöm, őzgerinc formában, könnyebb vele bánni, de ez a kerek tortaforma nagyon dekoratív!

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Kedves Zoltán, az íze is fenomenális, mindig nagy siker!

      Törlés