Ezt a nagyon mutatós és finom csemegét is Mártinak köszönhetem, az ő jóvoltából kóstoltam először.
Bevonatos sütőpapírra kb. 8 cm átmérőjű köröket rajzolunk, majd két teáskanálnyi reszelt sajtot szórunk egyenletesen a berajzolt körbe.
Erős tűzön kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük, majd a papírrol leválasztva egy kisebb felfordított pohárra nyomjuk. (Én egy másik pohárral még meg is nyomtam kicsit...)
Padlizsánkrémet készítettem, a szokott módon.
(A félbevágott padlizsánokat megsütöttem, kevés hagymával, fokhagymával, sóval, borssal pürésítettem).
Aprítógépbe tettem egy kisebb marék diót, és fél marék aszalt paradicsomot (száraz!), felaprítottam, végül a padlizsánkrémet is beletettem, összeforgattam.
Nagyon különleges, finom ízt ad a dió és az aszalt paradicsom a padlizsánkrémnek!
Egy tanács a vállalkozó szelleműeknek: csak barna, bevonatos sütőpapírral dolgozzunk, nekem az első adag sajt levakarhatatlanul ráragadt a fehér sütőpapírra!
Érdemes elgyönyörködni a meseszép hófehér, hímzett terítőben is.....
Érdemes elgyönyörködni a meseszép hófehér, hímzett terítőben is.....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése