A hűtőmben napok óta árválkodott egy padlizsán és egy cukkíni, hogy majd lesz belőlük valami.
Ma vettem gombát, amiből bánatomra nem mindet tudtam felhasználni, az alján lévők nagyon elöregedtek a zárt csomagban.
A használhatóakat felaprítottam, egy fej apróra vágott hagymát megdinszteltem, rátettem a gombát, a félbevágott padlizsánt karalábévájóval "kibeleztem", azt is a gombához adtam, és egy darab cukkínit is felkockáztam, egy fél piros színű paprikát is, és ezeket mind összepároltam a gombával. Sóztam, borsoztam, végül pirospaprikával megszórtam, öntöttem bele paradicsomlevet, majd egy pohár rizst szórtam rá, és felöntöttem annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Belereszeltem az összes rendelkezésre álló sajtból, amit itthon találtam, kb egy-egy evőkanálnyi mennyiséget.
Rokfort, krémfehér-sajt, trappista, alpesi, edami, pizzamozzarella és parmezán - ezekkel jól összekevertem.
A kivájt padlizsánt sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, (a papírt kicsit megolajoztam), megtöltöttem a rizzsel, a tetejére mozzarella csíkokat raktam, és parmezánnal is megszórtam.
A kivájt padlizsánt sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, (a papírt kicsit megolajoztam), megtöltöttem a rizzsel, a tetejére mozzarella csíkokat raktam, és parmezánnal is megszórtam.
Alufólia alatt sütöttem 15 percet, majd fólia nélkül még 10 percet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése