2010. június 13., vasárnap

Lecsós szelet

Ezt az ételt nagyon szeretem, általában sertéstarjából csinálom.
 Most pulykamellből készítettem
A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom, borsozom.
Kevés füstölt szalonnát felkockázva kiolvasztok, a pörcöt félreteszem.
A húsokat lisztbe mártom, a zsiradékban mindkét oldalukat hirtelen megsütöm, majd félreteszem.
Egy fej hagymát apróra vágva megdinsztelek a zsírban, pirospaprikát szórok rá, darabolt paprikát és paradicsomot keverek bele, sózom,. a pörcöt is visszateszem, néhány percig jól összesütöm az egészet, majd a húst is beleteszem, és felöntöm annyi vízzel, hogy kissé híg legyen. 
Kolbászt karikázok rá, és lassan puhára főzöm. 

Szerintem tarhonyával a legjobb, de bármilyen körettel finom.

Most petrezselymes rizzsel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése