Ezt az ételt nagyon szeretem, általában sertéstarjából csinálom.
Most pulykamellből készítettem
A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom, borsozom.
Kevés füstölt szalonnát felkockázva kiolvasztok, a pörcöt félreteszem.
A húsokat lisztbe mártom, a zsiradékban mindkét oldalukat hirtelen megsütöm, majd félreteszem.
Egy fej hagymát apróra vágva megdinsztelek a zsírban, pirospaprikát szórok rá, darabolt paprikát és paradicsomot keverek bele, sózom,. a pörcöt is visszateszem, néhány percig jól összesütöm az egészet, majd a húst is beleteszem, és felöntöm annyi vízzel, hogy kissé híg legyen.
Kolbászt karikázok rá, és lassan puhára főzöm.
Szerintem tarhonyával a legjobb, de bármilyen körettel finom.
Most petrezselymes rizzsel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése