2010. október 17., vasárnap

Töpörtyűs pogácsa

Ezúttal sütőporos tésztával készítettem.
Fél kg lisztet elmorzsoltam 25 dkg margarinnal, 1 evőkanál sóval, mokkáskanál őrölt borssal, 
egy csomag sütőporral. 
Tettem hozzá egy tojássárgát, és néhány kanálnyi tejföllel összegyúrtam, majd hűtőben pihentettem.
Fél kg töpörtyűt megdaráltam, az ujjnyira kinyújtott tésztára kentem, majd feltekertem, mint a bejglit. kissé ellapítottam, és oldalról jobbról-balról is összehajtottam.
Megint ujjnyi vastagságúra nyújtottam, a tojásfehérjével megkentem, a tetejét késsel kockásra vagdostam, kiszaggattam, előmelegített sütőben pirosra sütöttem. 
Finom, omlós lett! 

2 megjegyzés: