2010. október 2., szombat

Paprikás szalonna

Ahogy hűl odakint a levegő, úgy kerülnek elő a jellegzetes téli finomságok. Egyik kedvenc az abált szalonna, jó paprikásan, fokhagymásan, egy csésze citromos teával fenséges vacsora.
 Egy szép, húsos tokaszalonna darabot kuktában megfőztem, a főzővízbe sót, szemesborsot, babérlevelet, néhány gerezd fokhagymát is tettem. Egy órát főztem, ezalatt a bőre is teljesen puha lett.
Szűrőkanállal kiemeltem egy tányérra.
Négy-öt gerezd fokhagymát megtisztítottam, vágódeszkán összevágtam, rászórtam egy teáskanálnyi sót, és a  kés lapjával krémesre eldörzsöltem. A szalonnát éles késsel kockásra bevagdostam, és a sós fokhagymakrémet elosztottam a mélyedésekben, és a tetejére, oldalára is kentem, majd őrölt paprikával vastagon megszórtam.
 Hűtőbe téve kifagyasztottam.




4 megjegyzés:

  1. Nézz be hozzám:-)vár rád egy díj.

    VálaszTörlés
  2. Na, inkább nem is írok semmit.... Hmmm... fokhagymás pirítóssal enném. :-D :-S

    VálaszTörlés
  3. Krisztina, köszönöm, teljesen zavarban vagyok, azt sem tudom, mit csináljak!

    VálaszTörlés
  4. Anikám, ez annyira finom lett, szerencsére nem magamnak főztem, így nem esek kísértésbe, hogy mindet megegyem :-).....

    VálaszTörlés