2010. október 1., péntek

Gombavacsora

Vettem két nagy őzláb gombát. és néhány szem vargányát, ez utóbbiakból egy kis pörkölt készült, azt nem fotóztam. Az őzlábakat kirántottam. Nagyon szeretem a kissé dióra emlékeztető ízét.
A gombák tetejét egy kis kefével (amit csak zöldségmosáshoz használok) letisztítottam, és a lemezeket is átkeféltem egy kicsit, nehogy bogár vagy egyéb szennyeződés maradjon benne. 
(Ha esetleg piszkosnak találjuk, akkor megmoshatjuk, de mindenképpen azonnal le kell szárogatni törlőpapírral). 
Besóztam, majd a szokásos módon panírozva kisütöttem. Petrezselymes rizzsel és majonézzel tálaltam.




3 megjegyzés:

  1. Hú, de megenném most azt az őzlábat! Gyerekkoromban ettem utoljára, szerintem az egyik legfinomabb gomba...

    VálaszTörlés
  2. Na ezt szívesen megenném :)
    Imádom a gombát, a rántott őzlábat :)
    Csodás

    VálaszTörlés
  3. Szemi, Ami, tényleg nagyon finom volt, sajnos az árusnak csak ez a két őzlábgombája volt már, mire odaértem.

    VálaszTörlés