2011. április 8., péntek

Karalábé "dokinéni" módra

Egy nagyon kedves gyermekorvos ismerősömtől való ennek a finom, könnyű ételnek a receptje.

Személyenként egy-két zsenge karalábét hasábokra aprítunk.
Ugyancsak személyenként féltenyérnyi szelet sovány húst szintén felcsíkozunk, majd kevés zsiradékon átpirítjuk a húst, majd a karalábét is hozzátesszük, megsózzuk, és fedő alatt, időnként megkeverve, puhára pároljuk. Ha kell, kevés vizet is önthetünk alá, le ne égjen. Mielőtt teljesen elkészül, egy nagy csokor petrezselyemzöldet felaprítunk, és belekeverjük.

Nagyon finom, könnyű, ízes étel, semmi más fűszer nem hiányzik belőle. 
Fogyókúrázóknak kitűnő étel - sőt, a paleolit étrendbe is illik! 



4 megjegyzés:

  1. Hmmm, ezt viszem, köszi, Éva! Épp ma gyűjtöttük össze gondolatban Anyuval a karalábés ételeket, hiszen itt van a szezonja. :-)

    VálaszTörlés
  2. Anitám, ez egy jó kis könnyű kaja, jól érezni a karalábé ízét!

    VálaszTörlés
  3. Még egyszer köszönöm Évike a remek receptet! Azóta újra elkészítettem és még mindig szeretem :) http://vicuska13.blogspot.com/2014/07/dietas-egytaletel-karalabes-csirkemell.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy ízlik, szerintem is annyira egyszerű és finom, főleg, hogy a természetes, friss ízek érvényesülnek benne.
      Köszönöm, hogy megírtad a véleményedet!

      Törlés