Maradékmentés céljából a sonkavégeket, potyadékokat, szalonnás részt (egyesek nem eszik meg...) kétszer átdaráltam, beledaráltam két keménytojást is, és egy 10 dekás vajat mikróban majdnem folyósra olvasztottam, ezzel a húsmasszát jól kikevertem. (Jó sok lett, minimum fél kg.)
Mivel ez valódi parasztsonka volt, jóízű füstös, és sós, a masszát semmivel nem fűszereztem, így megmaradt a jó sonkaíz.
Hűtőben kb 2 órát állt, ezalatt jól megdermedt.
Egy kis részéből golyókat formáztam, reszelt tojásfehérjébe forgattam.
(A többit uzsonnakrémnek használom majd, kis majonézzel, esetleg tejföllel lazítom.)
Hú, ez aztán fincsi lehet!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki és milyen ötletes! Köszi, ezt elkészítem majd!
VálaszTörlésMargó
Nagyon finom lett! Mindenképp vajjal érdemes keverni, mert az szilárdul meg jól a hűtőben.
VálaszTörlés