2011. április 24., vasárnap

Káposzta húsgombóccal


Ezt a "töltetlen" töltöttkáposztát is sikerült "paleo" módon elkészítenem.
A darált húshoz a szokásos fűszereket (hagyma, só, bors, pirospaprika, majoránna) és kevés darált sonkát adtam,  de rizs helyett egészen apróra vágott savanyú káposztát és egy kevés reszelt édeskáposztát kevertem bele. A masszát tojással jól kikevertem.
A fazékban egy kanálnyi olívaolajon hagymát pirítottam, őrölt fűszerpaprikát és paradicsompürét adtam hozzá, felöntöttem sonka főzőlével, a kimosott savanyú káposzta felét beletettem, rá a húsgombócokat, a maradék káposztával lefedtem, megfelelően utánfűszereztem, fedő alatt készre főztem.
Kívánság szerint egy kanál tejföl megengedett.
Kenyér nélkül meg lehet enni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése