2011. április 17., vasárnap

Zöldséges-boros marharagu párolt kellel


 Vöröshagymát  vékonyan felkarikáztam, kevés zsiradékon megdinszteltem, majd a kockázott marhahúst kevergetve fehéredésig sütöttem, majd pirospaprikát szórtam rá, kevés vízzel felöntöttem, paradicsompürét, őrölt borsot, egy felkarikázott zöldpaprikát, egy babérlevelet tettem hozzá, kissé megsóztam, és félpuhára főztem.
Amikor valamennyire már megpuhult a hús, akkor vastagon karikázott sárgarépát, fehérrépát és kevés zellert adtam hozzá, megsóztam, és felöntöttem egy pohár borral, majd addig főztem, amíg a zöldség is puha lett.
Közben párolóbetétben, sós vízzel, cikkekre vágott kelkáposztát pároltam.

A kész ragut a káposztával tálaltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése