2011. december 26., hétfő

Pácolt csirkecombok

 Ennek az ételnek a "művészneve" Lili sült csirkéje" ugyanis Lilitől származik a recept!
Nagyon finom!
Így készítem: 
Egy tálban összekeverem a pác hozzávalóit: só, bors, valamilyen grill (vagy egyéb) fűszerkeverék, átnyomott fokhagyma gerezdek, pirospaprika, piros arany, olaj.
(mennyiséget nem írok, a pácolandó hústól függ, mennyit használunk)
Ebbe a masszába forgatom bele a húsdarabokat, jól belenyomkodva hagyom állni, akár egy egész napot is.
(Minél tovább áll, annál finomabb).
Egy sütőtálat (jénait) vastagon kikenek zsírral, néhány nagy fej hagymát félbe, majd vastagabb csíkokra vágva beleszórok, és erre fektetem a húsokat. A fedőt rátéve előmelegített sütőben bő fél órát sütöm, majd fedő nélkül is sütöm, amíg jól megpirul.

A csirke bőre ropogósan kemény lesz, és a sült hagyma valami fenséges! A visszamaradt zsír megdermedve nagyon finom kenyérre kenve, vagy köretekhez, főzelékekhez is felhasználhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése