2011. február 5., szombat

Maradék hasznosítása....

Hamis vadas
Másfél kg marhahúsból főzött levesből az összes hús megmaradt. Ledaráltam, majd dinsztelt hagymával, tojással, sóval, borssal, majoránnával, vágott petrezselyemmel, és egy áztatott, kicsavart zsemlével alaposan összekevertem.
 Kevés zsiradékon apróra vágott hagymát dinszteltem, darabolt sárga és fehérrépát, kevés zellert forgattam bele, sóztam, borsoztam, 3 babérlevelet is tettem hozzá, felöntöttem vízzel és egy leveskockával puhára főztem, a végén a húsmasszából formázott gombócokat is belefőztem, majd kivéve, a zöldséges levet botmixerrel pürésítettem, tejföllel elkevertem, mustárral és kis citromlével ízesítettem.
*****
Néhány húsgombócot paradicsommártással ettünk:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése