Egy maréknyi kockázott bacont kiolvasztok, kevés zsiradékot adok még hozzá, és felaprított póréhagymát és egy gerezd fokhagymát dinsztelek meg rajta, majd a rizst is hozzáadom, jól átkeverem, felöntöm forró húslevessel, kevergetve főzöm, majd még adok hozzá levest, amennyit kíván, fehér borssal, csipet reszelt szerecsendióval fűszerezem, amikor a rizs félig kész, apróra vágott sonkát és a darabolt spárgát is hozzáadom, kivéve a rügyeket (azokat csak a legvégén teszem bele!)
Ha kell, utánsózom. Amikor teljesen megpuhult a rizs, egy evőkanálnyi vajat keverek hozzá, és a reszelt sajtot is, ebben most parmezán-utánzat volt...
(Eredetileg fehérbor is kerülne bele, de az nincs. És tejszín sincs, helyette került bele a vaj!)
Nagyon egyszerű, és finom, főleg, hogy ez jázmin rizsből készült.
-x-
Ez később készült, mint az előző, szinte ugyanúgy, kevesebb sonka volt benne, és még tálaláskor is megszórtam sajttal, azért olyan fehéres a teteje, az olvadt sajttól (Trappista)
(Ez olasz rizottó-rizsből készült, - semmi különöset nem tapasztaltam...)
Petrezselyemzöldet nem is írtam, pedig az nálam szinte mindenbe megy - valahogy itt nem is látszik a nagy fehérségben!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése