2017. június 1., csütörtök

Spárgás rizottó, ahogy én csinálom


 Egy maréknyi kockázott bacont kiolvasztok, kevés zsiradékot adok még hozzá, és felaprított póréhagymát és egy gerezd fokhagymát dinsztelek meg rajta, majd a rizst is hozzáadom, jól átkeverem, felöntöm forró húslevessel, kevergetve főzöm, majd még adok hozzá levest, amennyit kíván, fehér borssal, csipet reszelt szerecsendióval fűszerezem, amikor a rizs félig kész, apróra vágott sonkát  és a darabolt spárgát is hozzáadom, kivéve a rügyeket (azokat csak a legvégén teszem bele!) 
Ha kell, utánsózom. Amikor teljesen megpuhult a rizs, egy evőkanálnyi vajat keverek hozzá, és a reszelt sajtot is, ebben most parmezán-utánzat volt... 
(Eredetileg fehérbor is kerülne bele, de az nincs. És tejszín sincs, helyette került bele a vaj!)
Nagyon egyszerű,  és finom, főleg, hogy ez jázmin rizsből készült.

  -x-
 
 Ez később készült, mint az előző, szinte ugyanúgy, kevesebb sonka volt benne, és még tálaláskor is megszórtam sajttal, azért olyan fehéres a teteje, az olvadt sajttól (Trappista)

(Ez olasz rizottó-rizsből készült, - semmi különöset nem tapasztaltam...)


Petrezselyemzöldet nem is írtam, pedig az nálam szinte mindenbe megy - valahogy itt nem is látszik a nagy fehérségben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése