Maradékok felhasználásával, ötleteléssel készült, az alábbiakból:
- néhány szem kissé ráncosra aszalódott, de amúgy teljesen jó koktélparadicsom, vétek kidobni.
- fél maréknyi aprított bacon;
- kb 10 dkg túlérett "Niva" penészes sajt;
- csavart száraztészta, alig másfél adagnyi.
- Fagyasztott "gombócos" spenót (- ez az egy nem maradék!) ***
A tésztát megfőztem a szokásosan, szűrőkanállal kiszedtem, a fazékban hagytam kb egyujjnyi vizet, visszatettem a gázra és beledobtam négy gombóc fagyasztott spenótot, szépen hagytam felolvadni, majd a felkockázott sajtot is beletettem, és kevergetve felolvasztottam.
Amíg a spenót elolvadt, a kockázott bacont kisütöttem, majd a pörcöt kiszedtem, a zsírján megsütöttem a negyedelt paradicsomokat.
A sajtos-spenótos szószba kevertem a tésztát, tálaláskor megszórtam a sült baconnal és a paradicsommal.
Nagyon finom lett, - bár utólag eszembe jutott, hogy fokhagyma is mehetett volna bele, de a sajt íze így domináns, nekem ízlik, ahogy van, egyéb fűszerek nélkül!
***
Megmutatom a "gombócos" spenótot, hátha valaki nem ismeri: nagyon szeretem, mert az aprított levelek kis gurigákban vannak lefagyasztva, és így csak annyit kell kivenni a zacskóból, amennyire szükség van, tésztákhoz, mártásokhoz, stb
Sajnos, nem minden boltban tartanak ilyet.
Szia Kaleva :) Jó, hogy irtál a blogodba megint. Még mindig a Te recepted alapján csinálom a zserbót. Mindig nagyon finom.Üdvözlettel, szép adventet és karácsonyt. Susanne Werger
VálaszTörlésKedves Susanne! Nagyon örülök, hogy sikerült örömet okoznom a finom süteménnyel! Ez egy nagyon jó recept, eddig mindenkinek ízlett.
VálaszTörlésNeked is hasonó jókat kívánok szeretettel:
Éva