2013. december 24., kedd

Kossuth-kifli

 Gyerekkorom egyik kedvenc süteménye, illatos és nagyon finom!
Alapja a vajaspiskóta.

Hozzávalók:

25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 25 dkg margarin (vagy vaj), 4 tojás, egy citrom, egy vaníliás cukor, egy kávéskanál sütőpor.

A tojásokat szétválasztjuk, először a fehérjét felverjük habnak.
A sárgákat ugyanazzal a habverővel jó habosra keverjük a cukorral, majd a lágy margarinnal, belekeverjük a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héját és a kifacsart levét, majd beleforgatjuk a habot, végül a a sütőporral elkevert lisztet is.
Vastag, sűrű massza lesz! 
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (kb 25x30 cm-es), belesimítjuk a masszát, a tetejére durvára vágott diót szórunk, majd közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük (Tűpróba!)
Ha kihűlt, vaníliás porcukorral meghintjük, és nagyobb pogácsaszaggatóval félholdakat vágunk belőle. 
   Tanács: függőleges sorokban haladjunk, mindig pontosan egymás mellett vágjunk, így nem lesz "potyadék! *

Ha kisebb a tepsink, akkor a liszt-vaj-cukor mennyiségét 5-5 dekával csökkentsük.



* Egy kis szemléltető  a vágáshoz:
(többek kérésére...)



Karácsonyi egyveleg:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése