2012. május 17., csütörtök

Rebarbarás puding

Kedves ismerősömtől kaptam rebarbara szárakat. Megmostam, vékonyan meghámoztam, kétcentis darabokra felvágtam. Késhegynyi fahéjjal, szegfűszeggel, és cukorral kompótot főztem belőle, - vagyis csak egyet forraltam rajta, de még így is majdnem szétfőtt! 
Egy részét így fogyasztottuk el, a maradékot viszont felmelegítettem,  közben egy zacskó főzős vaníliás pudingport és két evőkanál kristálycukrot simára kevertem kb egy dl tejjel, és a forró kompóthoz adtam, kevergetve egyet forraltam rajta.
Tálkákba, poharakba adagoltam.


4 megjegyzés:

  1. Ha megint kapsz rebarbarát, akkor a pitét is próbáld ki belőle! Az én verzióm - megírtam a Válságkonyhában, megtalálod ott - több recept összevonása alapján készült. Meg voltam vele elégedve :-D

    VálaszTörlés
  2. Mariskám, köszönöm a tippet, megnézem!
    Valamikor régen sütöttem már rebarbarás pitét, vagyis kevert tésztást, mint a meggyest.

    VálaszTörlés
  3. Éva, ez a rebarbarás puding nagyon jó ötlet!

    VálaszTörlés