2012. április 26., csütörtök

Sóskaleves "Lizanna" módra

Ezt az finomságot azért neveztem "Lizanna módra" levesnek, mert Liza nevű kedves ismerősöm írta le, neki pedig Anna nevű barátnője adta a receptet. Tegnap a zöldségesnél megláttam a sóskát, és egyből eszembe ötlött, hogy ezt meg kell csinálnom. 
A recept a következő:
Kevés olajon megpirítunk felkockázott húsos szalonnát. Közben egy nagy krumplit meghámozunk, apróra felkockázzuk, megsózzuk (így nem fog fröcskölni) és a szalonnára tesszük, kevergetve sütjük-dinszteljük.
Egy-két perc után megszórjuk egy csapott evőkanálnyi liszttel, ezzel is jól pirítjuk, majd felöntjük vízzel, egy leveskockát teszünk hozzá, majd a megtisztított sóskaleveleket is beletéve puhára főzzük. 
Tálaláskor a tányérban tejfölt és reszelt keménytojást teszünk rá.
Nagyon hamar elkészül, és nagyon finom!


Pirul a krumpli a szalonnával
Már fő a sóskával együtt


Tálalva:
A maradékot hidegen ettem, melegben igazán üdítő egytálétel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése