2011. július 9., szombat

Cukkinilepény és cukkinimuffin...

Egy nagyszabású találkozóra készítettem sajtos-baconos cukkinilepényt. Kissé sokra sikeredett az alapanyag, ezért a kimaradt masszát a hűtőbe tettem, hogy majd egy kisebb edényben megsütöm, de elfelejtettem, csak harmadnap jutott eszembe, de akkor már nem volt kedvem ekkora mennyiségért a sütőt bekapcsolni, ezért az anyagot lefagyasztottam.
Két hét múlt el, elővettem, és amikor kicsit kiengedett, kivajazott és morzsával megszórt kis alufólia formákban megsütöttem, nagyon jó köret lett a fasírtgolyókhoz.


Lepényformában:

Az eredeti receptet Latsiánál olvastam, (köszönet érte!), én annyit változtattam, hogy "bolti" kockázott bacont használtam, de úgy, hogy kissé megsütöttem, kiolvasztottam, és a zsiradékot használtam fel, nem olajat. Sajtot vegyesen tettem bele, füstöltet is, jó sokat, és csak 3 tojást használtam hozzá. Már többször készítettem ugyanígy.
Nagyon finom!

Az, hogy az alapmasszának nem árt a fagyasztás,  nagyon megtetszett, mert bármikor gyorsan elő lehet venni, és megsütni. Teljesen olyan, mintha frissen készült volna! 

2 megjegyzés: