2011. május 30., hétfő

Tárkonyos raguleves

Ez a leves nálunk "Sárika tárkonyos ragulevese" néven ismert, valamikor régen  Sárikától kaptam a receptet. Pulykamellből készült először, de azóta már minden más hússal is főztük, most például csirkemellből.


Az alábbi, eredeti recepten annyit változtattam, hogy nem rizst főzök bele, hanem csurgatott "kukactésztát", és  többnyire tejföllel készítem, mert az mindig van itthon, és olyankor a citrom sem kell, 
mert eléggé savanykás anélkül is.

30 dkg pulykamell felkockázva

2 szál sárgarépa szeletelve
1 petrezselyem gyökér szeletelve  
1 kis fej hagyma összevágva
10 dkg szeletelt gomba
10 dkg zöldborsó
fél  marék rizs
1 evőkanál tárkony
só, bors
2 dl tejszín
fél  citrom leve

A zöldségeket olajon megpároljuk, majd hozzátesszük a húst, és együtt dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük vízzel, vagy húslevessel. Amikor felforrt, hozzátesszük a rizst, és készre főzzük. Csak ezután tesszük bele a tárkonyt, tejszínt és a citrom levét. Öt perc múlva kész.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése