2014. június 11., szerda

Szendvicskrém spenótból

Már sokszor készítettem ezt a finomságot, de csak most írom le a receptjét, többek kérésére. Sajnos, csak hevenyészett fotókat tudok feltenni, de majd alkalomadtán kicserélem a képeket.

Így készítem: kiolvasztok egy kb 45 dkg-os fagyasztott spenótot, pár perc alatt megfőzöm, majd szűrőbe teszem, és addig hagyom kicsepegni, hogy szinte száraz lesz a végén. 
Turmixkehelybe teszem, hozzáadok 2-3 keményre főtt tojást, 2 evőkanálnyi vajat (margarint), 2 evőkanálnyi majonézt, egy tömlős Camping sajtot, egy nagy gerezd fokhagymát, sót és borsot ízlés szerint, és jó habosra turmixolom. 
Forró pirítóssal a legjobb, de bármilyen kenyérre kenve is nagyon finom!



2 megjegyzés:

  1. Ez a szendvicskrém az elkészítést követően meddig áll el hűtőben?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kérdező, pár napig biztosan eláll, továbbiakról nincs tapasztalatom, hamar el szokott fogyni.

    VálaszTörlés