2010. október 10., vasárnap

Tonhalkrémes hasé


Nagyon finom sörkorcsolya, borkorcsolya, kinek-kinek ízlése szerint.
A fagyasztott levelestésztát kiengedés után 5 mm-es lappá nyújtjuk, majd kb 6 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Minden másodiknak a közepét egy kisebbel is kiszúrjuk. A korongok szélét tojással vékonyan megkenjük, a gyűrűket rátesszük, a tetejét is tojással kenjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben pirosra sütjük.
A melegtől a tészta megemelkedik, és egy üreges "kosarat" kapunk.

Ezeket a tésztakosárkákat bármilyen töltelékkel tölthetjük, akár pikáns lekvárral, zselével, vagy fűszeres krémekkel, (sajtkrém, sonkakrém), aszerint, hogy édes vagy sós falatokra van-e igényünk. 
A töltelékeket célszerű közvetlenül a tálalás előtt betölteni.
Ma tonhalkonzervből kevert krémmel töltöttem. 
A tonhalat pici reszelt lilahagymával, kanálnyi vajjal, majonézzel, sóval-borssal habosra kevertem.
Díszíthetjük kapribogyóval, vagy olívabogyó szeletekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése