Ahogy hűl odakint a levegő, úgy kerülnek elő a jellegzetes téli finomságok. Egyik kedvenc az abált szalonna, jó paprikásan, fokhagymásan, egy csésze citromos teával fenséges vacsora.
Egy szép, húsos tokaszalonna darabot kuktában megfőztem, a főzővízbe sót, szemesborsot, babérlevelet, néhány gerezd fokhagymát is tettem. Egy órát főztem, ezalatt a bőre is teljesen puha lett.
Szűrőkanállal kiemeltem egy tányérra.
Négy-öt gerezd fokhagymát megtisztítottam, vágódeszkán összevágtam, rászórtam egy teáskanálnyi sót, és a kés lapjával krémesre eldörzsöltem. A szalonnát éles késsel kockásra bevagdostam, és a sós fokhagymakrémet elosztottam a mélyedésekben, és a tetejére, oldalára is kentem, majd őrölt paprikával vastagon megszórtam.
Hűtőbe téve kifagyasztottam.
Nézz be hozzám:-)vár rád egy díj.
VálaszTörlésNa, inkább nem is írok semmit.... Hmmm... fokhagymás pirítóssal enném. :-D :-S
VálaszTörlésKrisztina, köszönöm, teljesen zavarban vagyok, azt sem tudom, mit csináljak!
VálaszTörlésAnikám, ez annyira finom lett, szerencsére nem magamnak főztem, így nem esek kísértésbe, hogy mindet megegyem :-).....
VálaszTörlés