Már sokan elkészítették ezt a nagyszerű, és nagyon egyszerű csemegét, most én is rászántam magam.
A nagyon vékonyra kinyújtott leveles vajastésztát megkentem tojásfehérjével, porcukrot szitáltam rá és megszórtam őrölt fahéjjal, majd a rövidebb oldalával párhuzamosan másfél cm szélesen felcsíkoztam.
Sárga, piros és fekete ringlószilvából nagyon vékony szeletkéket vágtam, és a tésztacsíkokat kiraktam velük, majd az egészet feltekertem, a tészta végét aláhajtottam, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöttem.
Almásat is készítettem, ahhoz a felszeletelt almát nagyon kevés cukros vízben pár percig előfőztem, hogy könnyebben tudjam hajlítani.
(A megfőtt almaszeleteket papírtörlőre szedtem, leitattam a nedvességet róluk).
Éva, ezek csodaszépek lettek!
VálaszTörlés