Budapesten, a Szeráj török vendéglőben egyéb padlizsánsalátákkal együtt ez is a kedvencemmé vált.
A joghurtos padlizsánt már sikerült megcsinálni, de ennek a receptjét egy kedves ismerős találta meg egy francia oldalon, és osztotta meg velem.
Íme az eredeti recept:
50 dkg hámozott, kockára vágott padlizsán
2 db sült piros paprika apróra vágva
6 evőkanálnyi olívaolaj
só, bors
1 nagy, vagy 2 kis citrom leve*
néhány szál petrezselyemzöld, apróra vágva
Egy tálban jól összekeverjük a padlizsánt az olajjal, majd teflonedényben lefedve,
alacsony lángon 35 percig főzzük.
Ha megfőtt, tegyük egy tálba, adjuk hozzá a sót, borsot, a citromlevel és a vágott petrezselymet.
Behűtve tálaljuk!
*A citromot óvatosan adjuk hozzá, nem biztos, hogy mind kell bele - az itt kapható citromok néha kegyetlenül savanyúak! (tapasztalat...)
A Szerájban nekem is fogamra valókat készítenek :) Köszi eme remek receptet!
VálaszTörlésBizony, az egy jó hely! Holnap is megyünk! Mindent nem lehet egyszerre megkóstolni! :D
Törlés