2011. szeptember 14., szerda

Fasírt, "kockás kabátban"

A tepsis karfiollal nagyon jó párost alkottak...

Fél kg darált húsból, egy zsemléből, egy nagy fej hagymával, két gerezd fokhagymával, egy egész tojással  fasírtmasszát készítettem, borssal, pirospaprikával, sóval és görög fűszerkeverékkel ízesítettem, majd a masszát folpackra simítottam, nagylyukú reszelőn sajtot reszeltem rá, és  jó néhány medvehagyma levelet (fagyasztóból) tettem rá, és feltekertem.
Sütőpapírra fonott mintásan leraktam a baconszeleteket, a fasírtrudat ráigazítottam, majd a sütőpapírral együtt  megsütöttem.
Kb. 45 perc után kibontottam, és papír nélkül pirosra sütöttem.





4 megjegyzés:

  1. Csináltam egyszer spenótos-juhtúrósat, csak annak nem volt kabátja. De fincsi volt úgy is.

    VálaszTörlés
  2. Akkor majd én is kipróbálom, biztosan finom!

    VálaszTörlés
  3. Megcsináltam, nagyon jól néz ki az enyém is:) Én friss bazsalikomot és cukkini csíkokat tettem középre medvehagyma és sajt híján, isteni illata lett és nagyon finom! Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  4. Ildikó, nagyon örülök, hogy ízlik! A közepébe tetszés szerint bármi kerülhet, ami kéznél van, és a bazsalikom nagyon jó választás volt!

    VálaszTörlés